תפריט סגור

שיפור תדירות ומסלולי תחבורה ציבורית

ניווט מהיר:

תדירות ומסלולים – תחבורה בדרך שלנו פועלת להרחבת שירות התחבורה בשעות הערב המאוחרות, במוצאי השבת ובהתאמת קווי הלילה, כמו גם בפיתרונות בהסכמה ציבורית להפעלה בשבת.

אנו מבחינים בין התאמת שירותי הסעת המונים לצרכי יוממות, לבין התאמת שירותי תחבורה לצרכים מזדמנים, אותם קשה להעריך ולאמוד. יש לאפשר גמישות מקסימלית בבחירת אמצעי התנועה למזדמנים על ידי הרשויות השונות.

פעילות התחבורה הציבורית בשעות הערב המאוחרות

מה נדרש לשפר

במשך שנים רבות היה נהוג לצמצם מאוד את שירות התחבורה הציבורית החל מהשעה 20:00. מרבית הקווים הפסיקו את פעילותם ותדירות שאר הקווים פחתה מאוד. כתוצאה מכך מקומות רבים לא זכו לשירות ראוי, והיו מקומות רבים ללא שירות כלל בשעות הערב. כתוצאה מכך, נוסעי תחבורה ציבורית לא יכלו לוותר על הרכב הפרטי עקב שירות לא אטרקטיבי במשך שעות רבות ביום.

כיצד פעלנו

מאז הקמתה, פעלה תחבורה בדרך שלנו באופן רציף להרחבת השירות התחבורתי בשעות הערב המאוחרות הן בהארכת שעות הפעילות של הקווים שלא פעלו בשעות הערב, והן בשיפור התדירות של הקווים הקיימים.

בין פעילויות תחבורה בדרך שלנו בנושא

  • פעילות לקביעת סטדנרט שירות מינימלי של תדירות, כך שלא תרד מ- 2 נסיעות בשעה, בקווים העירוניים.
  • מיפוי קווים עם תדירות נמוכה או לא מספקת במטרופולין תל אביב וכתיבת הצעה לשיפור התחבורה הציבורית בשעות הערב של ימי חול.
  • פעילות לביטול חלופות לילה שמשלבות שני קווים ומאריכות מאוד את זמן הנסיעה, כגון קו 247 בשרון, והפעלת הקווים המקוריים בנפרד עד שעות הערב המאוחרות.
  • פעילויות נקודתיות לשיפור השירות בשעות הערב ולסנכרון בין שני קווי 'מזלג' (קווים עם מסלול משותף חלקית שמתפצלים בקצוות הקו) כך שהמרווח בין הנסיעות של הקווים יהיה שווה. ראו דוח סנכרון קווים 60/160 ודוח סנכרון קווים 61/161.

מה השגנו

  • במסגרת מכרזי ההפעלה החדשים, שתחבורה בדרך שלנו ליוותה את חלקם, הוארכו שעות פעילות של קווים רבים עד השעה 21:00 – 22:00, ומקצתם אף הוארכו עד חצות.
  • עלתה התדירות של רבים מהקווים העירוניים. בשנת 2011, עת הוקם הארגון, רק הקווים עתירי הנוסעים פעלו בתדירות של 3 נסיעות בשעה ומעלה. כיום גם קווים בעלי כמות נוסעים בינונית, כגון 99 ו- 64 בפתח תקווה פועלים בתדירות של 15-20 דקות אפילו לקראת חצות.
  • הארכת שעות פעילות של קווים רבים. כך קו 25 בפתח תקווה פועל עד 0:30, קו 66; וקו 64 אף מסיים לפעול ב- 1:20.
  • רבות מההמלצות של הצעת תחבורה בדרך שלנו להארכת שעות פעילות הקווים בשעות הערב יושמו הלכה למעשה, ובכללם הארכת שעות פעילות של כמה קווים המשמשים מבלים (כגון 166 ו- 61) עד תחילת פעילות קווי לילה.
  • כמה מחלופת לילה המשולבות והלא יעילות הוחלפו בקווים העיריים שפועלים עד חצות. כך קו 247 בוטל בימי חול, ובמקומו הוארכו שעות פעילות של קווים 47 ו- 149 עד חצות. כמו כן, קו 37 שהיה נכנס לאור יהודה בדרכו ביהוד בשעות הערב, פועל במסלול הרגיל, בעוד שקו 36 ממשיך לפעול עד חצות.

פעילות התחבורה הציבורית במוצאי שבת

מה נדרש לשפר

במוצאי שבת התחבורה הציבורית פועלת במתכונת מצומצמת. רבים מהקווים אינם פועלים כלל, בעוד שאר הקווים פועלים בתדירות הנמוכה אף יותר מאשר בשעות הערב של ימי חול. המחסור בתחבורה הציבורית במוצאי שבת יוצר רצף לא הכרחי של הפסקת שירות משעות הצהריים של יום שישי, ומונע נגישות תחבורתית בסיסית מתושבי שכונות רבות.

כיצד פעלנו

הפעילות לשיפור התחבורה הציבורית במוצאי שבת מהווה השלמה לפעילותנו לשיפור התחבורה הציבורית בשעות הערב של ימי חול. תחבורה בדרך שלנו פועלת להגברת היצע הקווים שפועלים במוצאי שבת, וכן להגברת תדירות הקווים שכבר פועלים ביום זה.

בין פעילויות תחבורה בדרך שלנו בנושא

  • פרסום הצעה לשיפור תנועת האוטובוסים בגוש דן במוצאי שבת והגשתה למשרד התחבורה.
  • במסגרת מכרז ההפעלה של אשכול פתח תקווה-ראש העין, פעלנו לכך שמרבית הקווים יפעלו במוצאי שבת, וכן לתגבר תדירות קווים שפעלו בתדירות נמוכה.
  • תגבור קווים עתירי נוסעים במוצאי שבת, בדגש על הקווים הבינעירוניים שמסיעים חיילים וסטודנטים.
  • הגברת הנגישות לתחנות הרכבת במוצאי שבת. נכון להיום, מרבית קווי 'קו רציף' לתחנות הרכבת אינם פועלים במוצאי שבת.
  • פעילות לביטול חלופות לילה שמשלבות שני קווים ומאריכות מאוד את זמן הנסיעה. בדומה למה שקורה בשעות הערב של ימי חול.

מה השגנו

  • במסגרת מכרז ההפעלה החדש באשכול פתח תקווה-ראש העין הופעלו מרבית הקווים במוצאי שבת, ובכללם קו 87 לבית החולים שיבא; וכן הגברת תדירות של קווים כמו 53 לשכונת אם המושבות שפעל עד השינוי פעם בשעה.
  • מספר קווים עתירי נוסעים הופעלו במוצאי שבתות, ובראשם הקווים 189 וקו 82 בפתח תקווה שהופעל במוצאי שבת לאחר מאבק של תחבורה בדרך שלנו..
  • הוארכו שעות פעילות של קווים במרכז תל אביב במוצאי שבתות. חלק מהקווים מסיימים לפני תחילת פעילות קווי לילה תוך יצירת רצף שירות ביניהם.

הרחבת השירות התחבורתי בשעות הלילה

מה נדרש לשפר

פעילות קווי הלילה בארץ החלה בירושלים בשנת 2007, והורחבה בהדרגה לשאר הארץ החל מ- 2009. יחד עם זאת, ההתייחסות לקווי הלילה הייתה כ'קווי בליינים' המיועדים לבני נוער במטרה להורידם מהכביש. אנו מאמינים ששירות המבוסס על קווים במסלולים קיימים בכל ימי השבוע במשך 24 שעות ביום הוא תנאי הכרחי לתחבורה ציבורית שתוריד נוסעים מהרכב הפרטי.

כיצד פעלנו

במסגרת זירת ההתייעצות של משרד התחבורה פעלנו לשכנע את גורמי המקצוע בנחיצות הפעלה רציפה של קווים באזורים עתירי נוסעים, כגון מרכז תל אביב, אל תוך הלילה. כמו כן אנו עוסקים בהסברה שוטפת לציבור אודות האפשרויות הקיימות לתחבורה הציבורית בלילות.

מה השגנו

פעילות קווי הלילה מתרחבת מדי שנה. כתוצאה מחוות הדעת שלנו הופעלו מספר קווים סדירים עד השעות 1:00 – 2:00 בלילה במשך כל ימי השבוע, גם כאשר קווי הלילה ל'בליינים' אינם פועלים. כמו כן, הופעלו קווי לילה לנמל התעופה בן גוריון, קו 1 של המטרונית (שפועל 24/7) ועוד.

תחבורה ציבורית בשבת

הפעלת תחבורה ציבורית בשבת הוא נושא שנמצא במחלוקת ציבורית ארוכת שנים ונפיץ פוליטית. בתחבורה בדרך שלנו יש אקטיביסטים למען תחבורה ציבורית בסופי השבוע, כמו גם מתנגדים נחרצים לשינוי ב'סטטוס קוו'. עמדתנו הבסיסית היא שהנושא צריך להיפתר בפשרה על בסיס אמנת גביזון-מדן המציעה תחבורה ציבורית מצומצמת בשבת בהסכמה, כל עוד סמכות ההפעלה היא ממשלתית. אם הסמכות תועבר לרשויות המקומיות, לכל רשות תהיה בחירה האם לאפשר בשטחה הפעלת תחבורה לטובת תושביה. 

רוצים שנמשיך לפעול להמשך הרחבת השירות התחבורתי לציבור הנוסעים? 
נשמח אם תתרמו לנו.

הזן את כתובת הדואר האלקטרוני שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים!

הצטרפו ל 595 מנויים נוספים