תפריט סגור

תחבורה ציבורית בתקופת משבר הקורונה

פרטים על מתכונת הפעלה מיוחדת

עדכון אחרון: 30.10.2020

רקע – כחלק ממתכונת החירום עקב משבר הקורונה, מופעלת התחבורה הציבורית במתכונת מיוחדת לשעת חירום. במסגרת הסגר שהוטל ב- 25.09.2020, התחבורה הציבורית צומצמה ל- 25% מנפח הפעילות. בעקבות הצפיפות הרבה שסיכנה נוסעים, השיקה "תחבורה בדרך שלנו" קמפיין מירי_תתגברי שבמסגרתו שלחו "תחבורה בדרך שלנו" וארגון "15 דקות" מכתב לשרה עם בקשה לתגבר את הקווים לטובת עובדים חיוניים. בקשתנו זכתה לאזניים קשובות, והחל מ- 11.10 תוגברה פעילות התחבורה הציבורית בשעות היום לטובת העובדים החיוניים, ולוח הזמנים בשעות אלה דומה מאוד לזה שבזמני שגרה. המשכנו ללחוץ, והחל מ- 13.10 שעת סיום התחבורה הציבורית הוזזה לשעה 22:00 במקום 20:00. לאחר לחץ נוסף על מקבלי ההחלטות, החל מ- 4.11 תחזור התחבורה העירונית והבינעירונית למתכונת רגילה, בעוד שרכבת ישראל תמשיך לפעול במתכונת מצומצמת.

בסקירה זו נתייחס בקווים כלליים למתכונת פעילות התחבורה הציבורית בתקופת הקורונה וכן מגבלות הנסיעה והתשלום.

לפני כן, חשוב להדגיש שגם בימים אלה, השימוש בתחבורה הציבורית צריך להיעשות רק לצרכים חיוניים כפי שהוגדרו בהנחיות משרד הבריאות ותוך שמירה על כללי  ריחוק, הקפדה על כללי הגיינה ועטיית מסכה במהלך כל הנסיעה.

פעילות התחבורה הציבורית בעת סגר הקורונה השני

  • קווי האוטובוס העירוניים:
    • הקווים העירוניים שבו לפעול במתכונת מלאה, כלומר עד אחרי חצות. בכל מקרה, מומלץ לעקוב אחרי לוחות הזמנים באתר bus.gov.il וכן באפליקציות.
    • מקצת מהקווים שמשרתים מוסדות חינוך, חלק מקווי תלמידים וכן קווי הלילה לא פועלים.
  •  קווי האוטובוס הבינעירוניים – הקווים העירוניים שבו לפעול במתכונת מלאה, כלומר עד אחרי חצות. בכל מקרה, מומלץ לעקוב אחרי לוחות הזמנים באתר bus.gov.il וכן באפליקציות.
  • הרכבת הקלה בירושלים, המטרונית והכרמלית בחיפה פועלים במתכונת מלאה עם שעות סיום פעילות רגילות.
  • רכבת ישראל – בניגוד לסגר הראשון, שבו הושבתה הרכבת לחלוטין, הפעם הרכבת ממשיכה לפועל במתכונת חלקית. הרכבת פועלת בימי חול בלבד בשעות 5:00 – 20:00 ולא פועלת בימי שישי ושבת. העלייה לרכבת נעשית באמצעות שובר נסיעה אותו צריך להזמין מראש יחד עם כרטיס הנסיעה. על פעילות רכבת ישראל בתקופת הסגר ניתן לקרוא בפירוט באתר רכבת ישראל.
  • מגבלות כמות הנוסעים באוטובוס: ניתן להסיע באוטובוס עירוני רגיל ובינעירוני עד 30 נוסעים. באוטובוס מפרקי (ארוך) ניתן להסיע עד 50 נוסעים (50% תפוסה). כמו כן, , לא מתאפשרת ישיבה בשורה הראשונה ליד הנהג. כמו כן, יש חובה לנסוע עם מסיכה בלבד. שוטרים ופקחים נוהגים לבצע ביקורות פתע ולחלק קנסות למי שלא נוסע עם מסיכה.
  • את רשימת הקווים שפועלים ואת לוחות הזמנים ניתן למצוא באתר משרד התחבורה. לאור השינויים התכופים, האתר לא תמיד מתעדכן באופן מיידי. לכן מומלץ לחייג למוקד הרשות הארצית לתחבורה ציבורית בטלפון 8787*.

התשלום על הנסיעה וטעינת רב קו

  • מטעמי בטיחות, לא ניתן לשלם במזומן או לטעון כרטיסי 'רב-קו' אצל הנהג. מוחרגים מהוראה זו אזרחים ותיקים ותושבי יהודה ושומרון.
  • ניתן לשלם במזומן במכונות הנמצאות באוטובוסים (כגון קו 1 ו-189 בגוש דן), מחוץ לרציפי המטרונית וברציפי הרכבת הקלה בירושלים.
  • ניתן לרכוש כל חוזה (ערך צבור, חופשי חודשי, חופשי יומי וכדומה) באמצעות אפליקציית 'רב קו' (במכשירים תומכי nfc), המחשב האישי (נדרש קורא כרטיסים) או בנקודת טעינה הפרושות ברחבי הארץ.
    שימו לב שעקב המצב חלק מנקודות הטעינה הנמצאות בחנויות המוגדרות כלא חיוניות סגורות. מסיבה זו, וסיבות בטיחות בכלל, מומלץ להשתמש באמצעי טעינה מרחוק. לפרטים נוספים על כל האפשרויות לטעינת רב-קו ללא נהג.
  • מרבית עמדות ה'רב קו' סגורות בתקופת הסגר. ניתן להתעדכן בשעות הפעילות באתר הרשות הארצית לתחבורה ציבורית. בחירת אחת העמודות (פתיחת פלוס) תציג את שעות פעילות העמדה.

פיצוי רב-קו על השבתת התחבורה הציבורית

  • במהלך מאי התקבלה ההחלטה להעניק פיצוי לכל מי שרכש כרטיס ונפגע מהשבתת התחבורה הציבורית בימי משבר הקורונה.
  • זכאים לפיצוי: כל מי שטען חוזה 'חופשי חודשי' בין התאריכים 16 בפברואר ל- 13 במרץ וכן סטודנטים שרכשו כרטיס חופשי שנתי או חופשי סמסטריאלי לשנת לימודים זו.
  • מי שרכשו חופשי חודשי יוכלו לבחור בין שלוש אפשרויות לפיצוי: חופשי חצי חודשי בחינם, חופשי חודשי ב-50% הנחה, ‏או 50% משווי הפיצוי בערך צבור לניצול בהמשך. הפיצוי משקף את החצי השני של מארס, שבו התחבורה הציבורית פעלה במתכונת חלקית.
  • סטודנטים יקבלו הארכה של חודשיים בתוקף המנוי שברשותם, או 50% מהשווי בערך צבור לכל מטרה.
  • ניתן להירשם לקבלת הפיצוי באתר 'רב-קו אונליין'. לפרטים נוספים והרשמה – לחצו כאן.

תחבורה שיתופית של Bubble ותיק תק

  • בתקופת הסגר הודיעה 'באבל', הפועלת בתל אביב-יפו, רמת גן וגבעתיים, על התרחבות זמנית של השירות לבת ים, חולון, גבעת שמואל ופתח תקווה. 'באבל' הוא כלי תחבורה שיתופי. ההזמנה נעשית באמצעות אפליקצייה של באבל שמתאמת את הרכב הקרוב ביותר בסביבה. הרכב מגיע לתחנה הקרובה ביותר ליעד שהוזן כתחנת עלייה ומורידה בתחנת האוטובוס הקרובה ביותר של יעד העלייה.
    התשלום מתבצע באמצעות האפליקציה ונע בין 12.5 ל- 15 ש"ח. לאור המצב, הוגבלה הנסיעה בכל רכב ל- 5 נוסעים. שעות פעילות השירות: בימים א' – ה' בין השעות 6:00 – 23:00. פרטים נוספים על השירות והורדת האפליקציה באתר של באבל.
  • אפליקציית 'תיק תק' מבית 'אגד' פועלת על אותו עיקרון בחיפה והסביבה ובירושלים. מידע נוסף והורדת האפליקציה באתר תיק תק.

חשוב להדגיש שהמידע בדף המידע זה דינאמי מאוד ומשתנה בהתאם להחלטות הממשלה. דף זה ממשיך להתעדכן כל העת, ולכן מומלץ לשמור את הדף במועדפים ולבקר בו מדי שבוע עד סיום המשבר.

ניתן להתעדכן באופן שוטף גם באמצעות עמוד הפייסבוק של 'תחבורה בדרך שלנו'.

תחבורה בדרך שלנו מאחלת לכולם בריאות שלמה.

שימו לב, 'תחבורה בדרך שלנו' היא עמותה רשומה ואינה מהווה גוף הקשור באופן כלשהו למשרד התחבורה. במקרה של סתירה או אי התאמה בין המידע המופיע בדף המידע לבין המידע באתר משרד התחבורה או יחידות הסמך שלו, יגברו הוראות משרד התחבורה

 

רוצים שנמשיך לפעול להמשך הרחבת השירות התחבורתי לציבור הנוסעים? 
נשמח אם תתרמו לנו.

אוטובוס בימי הקורונה

הזן את כתובת הדואר האלקטרוני שלך כדי להירשם לאתר ולקבל הודעות על פוסטים חדשים!

הצטרפו ל 595 מנויים נוספים