תפריט סגור

השינויים בתחבורה הציבורית לאוניברסיטת בר אילן במסגרת הארגון מחדש

ב-1 ביולי 2011 יחולו שינויים בתחבורה הציבורית בין אוניברסיטת בר אילן לתל אביב, רמת גן, גבעתיים ובני ברק. כל הקווים באיזור בקעת אונו, וכן קווים לפתח תקווה וליעדים רחוקים יותר, אינם כלולים בפעימה השנייה של הארגון מחדש.
בעבר סקרנו את השינויים הצפויים באיזור בר אילן ותל השומר במסגרת הפעימה השנייה של הארגון מחדש. כעת, כשבידינו המידע הסופי על השינויים, נוכל לפרט יותר וגם לתת המלצות הכוונה. בסקירה זו נתייחס לקווים העוברים על כביש גהה, על כביש 471 ובתוך גבעת שמואל, וכן לקווים שמתחילים או מסיימים במסוף רמת עמידר ברמת גן, שנמצא במרחק הליכה משער גהה.

רשימה מקוצרת של השינויים בפעימה השנייה

קווים חדשים: 39, 161.
קווים שיבוטלו: 30, 45, 64.
קווים שמסלוליהם יקוצרו: 7 (לא יגיע לגבעת שמואל ולבר אילן).
קווים שמסלוליהם ישתנו: 43, 143, 60, 61.
קווים שנשארים ללא שינוי: 69, 70 וכל הקווים לקרית אונו (18, 56, 68, 137, 168), לפתח תקווה (87, 164, 243, 292, 350), לרחובות, לאשדוד, למודיעין עלית וליעדים רחוקים יותר.

תחליפים לקו 64

ביטול קו 64 משאיר רק שני קווים המחברים את האוניברסיטה לציר ז'בוטינסקי ברמת גן ובבני ברק: 68 ו-70. למרות זאת לוחות הזמנים של 70 ו-68 לא יתוגברו בארגון מחדש. אנו צופים עומס רב על הקווים האלה, בייחוד על קו 70 שמחליף את 64 ו-35 עבור חיילי תל השומר.
כדי להגיע מבר אילן לרחוב דיזנגוף, ניתן יהיה להשתמש בקו 39 החדש שייצא ממסוף רמת עמידר (רחוב הרב לנדרס ברמת גן, מספר דקות הליכה משער גהה) וייסע לכל אורך רחוב דיזנגוף. אך קו 39 יפעל בשעות הערב בתדירות מחפירה של פעם בשעה, ולא יפעל כלל במוצאי שבת, דבר שיאלץ את הנוסעים למרכז תל אביב להחליף אוטובוס.
בין רחוב ארלוזורוב בתל אביב לבין אוניברסיטת בר אילן יחברו הקווים 61 ו-161. קיים אלה יגיעו למסוף רמת עמידר, 400 מטר משער גהה. כמו כן ניתן להיעזר בקו 56 שעובר ליד שער קרית אונו. קווים 61 ו-161 יעברו לאורך הרחובות ארלוזורוב, בן יהודה ואלנבי ויסיימו במסוף כרמלית.
אפשרות נוספת להגיע מאוניברסיטת בר אילן לרחוב ארלוזורוב ולרחוב דיזנגוף היא לקחת כל קו למחלף גהה (68, 69, 70, 87) ושם להחליף לקו 66. קווים אלה אינם משתנים בפעימה השנייה של הארגון מחדש.

תחליפים לקו 45

אוניברסיטת בר אילן נפגעת מביטול קו 45 הרבה יותר מאשר אוניברסיטת תל אביב. לנוסעים לבני ברק, למרכז רמת גן ולגבעתיים יש תחליף מסוים לקו 45 המבוטל, אך רוב התחליפים דורשים חצייה של כביש גהה והליכה למסוף רמת עמידר ברמת גן, בניגוד לקו 45 שעובר בצד של רמת אילן ומקיף את האוניברסיטה מרוב צדדיה.

  • הנוסעים שמשתמשים בקו 45 כדי להגיע מרמת גן ומגבעתיים לגבעת שמואל, יסבלו מאד מביטולו. כדי להגיע לגבעת שמואל, ובפרט לרמת אילן (רח' מקס ואנה ווב), ניתן יהיה לקחת את קו 69 מדרך ז'בוטינסקי.
  • הנוסעים מבני ברק לגבעת שמואל, ובפרט לרמת אילן (רח' מקס ואנה ווב), יוכלו להיעזר בקו 18 שאינו משתנה אך עושה מסלול מפותל ותדירותו בינונית עד נמוכה.
  • כדי להגיע מרחוב כצנלסון בגבעתיים לאוניברסיטת בר אילן, ניתן יהיה לקחת את קו 60 שייסע לאורך כל כצנלסון ויגיע למסוף רמת עמידר ברמת גן, מרחק של 400 מטר משער גהה.
  • ברחובות הרצל, ביאליק והרא"ה ברמת גן, בקטעים שבהם עבר עד היום קו 45, יעברו מה-1 ביולי הקווים 61 ו-161, שיגיעו למסוף רמת עמידר ברמת גן – קו 61 דרך רמת גן וקו 161 דרך בני ברק.

תחליפים לקו 7

קו 7, שהיום מגיע ברוב שעות היום לאוניברסיטת בר אילן ולתל השומר, יקוצר ויחבר בין מסוף עתידים למסוף קהילות יעקב בלבד. בעקרון עדיין ניתן להשתמש בו כדי להגיע לאוניברסיטה, כי מסוף קהילות יעקב נמצא במרחק 700 מטר משער גהה. כדי להגיע מבני ברק לרחוב מקס ואנה ווב (שערי האוניברסיטה בצד של רמת אילן), שם עובר קו 7 כיום, אפשר יהיה להשתמש בקווים 18 ו-69 שאינם משתנים בפעימה השנייה.

תחליפים לקו 30

קו 39 החדש ייצא ממסוף רמת עמידר ויעשה בתוך רמת גן את מסלול הערב של קו 30: אצ"ל – בן אליעזר – דרך נגבה – הירדן – משה דיין. לאחר מכן הוא ימשיך לדרך יצחק רבין, יעבור בקניון גבעתיים, ברחוב המאבק, וימשיך לתל אביב: דרך השלום – דרך הטייסים – לה גוורדיה – דרך משה דיין – יצחק שדה – קרליבך – מרמורק – שד' בן ציון – דיזנגוף על מסוף רידינג. קו 39 ייסע בתדירות נמוכה מאד בערב (פעם בשעה) ולא יפעל כלל במוצאי שבת!כדי להגיע לרחוב אלנבי, יהיה צורך לנסוע בקו 61 הארוך יותר, או בקו 168 משער קרית אונו שפועל רק בחלק משעות היום.
גם להיכל נוקיה ולרחוב יגאל אלון בתל אביב מגיע קו 168. בשעות ש-168 אינו פועל, ניתן יהיה לנסוע בקו 39 לתחנה הראשונה (והיחידה שלו) ברחוב לה גוורדיה, ומשם להמשיך בקווים 31, 34, 36, 37, 52, 104.
ליד אליהו מגיע גם קו 43 משער קרית אונו.

קו 143 לדרך השבעה, לבת ים ולחולון

לסטודנטים הגרים בחולון ובבת ים כבר לא תהיה סיבה לעשות את הסיבוב עם קו 43 בשעות שבהן 143 אינו פועל, כי 143 יפעל בשני הכיוונים בכל שעות היום. קו 143 משנה את מסלולו, עובר לאגד, ומתחיל לפעול בתדירות של כל 12-20 דקות בשעות היום וכל שעה בערב, עד 23:00. מרוויחים מכך לא רק החולונים והבת-ימים, אלא גם תושבי אזור, רמלה, בית שמש, אשקלון, קרית גת ועוד, שיוכלו להחליף אוטובוס בדרך השבעה בכל שעות היום.קו 143 לא יעבור במסוף אלוף שדה, בצומת חולון, בנאות רחל וברמת יוסף. במקום זאת הוא יפנה מדרך השבעה לרחוב המלאכה בחולון, וימשיך ברחוב הפלד – פרופ' שור – שדרות ירושלים – סוקולוב – דב הוז. הוא ייכנס לבת ים דרך רחוב קק"ל, וימשיך ברחוב ירושלים – בלפור (חזרה דרך הרצל ורוטשילד) – יצחק שדה – הנביאים – קוממיות עד מרכז הספורט (מסוף ניסנבאום).

קו 43 לדרום רמת גן, דרום גבעתיים ודרום-מזרח תל אביב

מסלול קו 43 לא משתנה והוא ימשיך לנסוע בדרך השלום, דרך משה דיין ורחוב לח"י. לעומת זאת בבת ים ובחולון חל שינוי במסלול, בדומה לקו 143: קו 43 לא יעבור יותר בנאות רחל וברמת יוסף. במקום זאת הוא יעבור בשדרות דב הוז בחולון וברחוב קק"ל בבת ים. שעות הפעילות שלו יוארכו עד 0:00 מבת ים ועד 23:45 מתל השומר.

למידע נוסף

באזורים של רמת גן ובני ברק הסמוכים לאוניברסיטה יחולו שינויים נוספים: שינוי במסלולי הקווים 65, 67, קווים חדשים מבני ברק לתל אביב – 240, 160, 161 שמחליפים את הקווים המבוטלים 62, 72 ו-54, ביטול קו 35 וקווים חדשים שנותנים לו תחליף חלקי – 135 ו-139.
למידע נוסף ולשאלות, אתם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק של "תחבורה בדרך שלנו" – קבוצת הפעולה לשיפור התחבורה הציבורית בישראל.

17 תגובות

  1. gali

    יש לי שתי שאלות:
    קו 64 מתבטל וקווים 61 ו62 משתנים. יהיה קו שיגיע מדיזינגוף לצומת עלית, הבורסה או הרכבת?
    בעקבות ביטול 21 ו-28 התחושה שנוצרת היא של ניתוק הדר יוסף משאר ת"א (מצטערת על המלודרמטיות, אבל גם לפני הפעימה השניה המצב לא היה מזהיר – קווים שיוצאים פעם או פעמיים בשעה). כתבתי על כך ל'דן' אבל לא נראה לי שאני אקבל תשובה או התייחסות. השאלה היא אם יהיה קו שיגיע מהדר יוסף (אני מוכנה להתפשר, אולי אפילו מפנחס רוזן או בני אפרים) לדיזינגוף כמו 20/21 ולכיכר המדינה או ויצמן כמו 28?

    • תחבורה בדרך שלנו

      קו 66 עדיין יסע על רחוב ריינס לצומת עלית לכיוון רמת גן. מהדר יוסף אפשר יהיה לקחת קו 22 לרדינג ומשם בקו 39/139/239 ו- 129 לדיזנגוף. כמו כן מבני אפרים נוסע קו 89 לאבן גבירול ומשם אפשר להחליף לקו לאזור דיזנגוף (למשל קו 5 בכיכר מילנו).

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אני עדיין לא מבין למה אין קו שמקשר באופן ישיר את רכבת מרכז למחנה תל השומר.
    הקו הזה צריך לפעול כל יום בבוקר.
    האוטובוסים שיוצאים מרכבת מרכז לתל השומר מפוצצים בחיילים וגם ככה הם לא אוספים אף אחד בדרך כי אין בהם מקום.

  3. ר

    כתושבת ר"ג ,אזור ר"ח אצ"ל הירדן , הנני מוחה בשם כל דיירי הסביבה על ביטולה של תחנת האוטובוס "הירדן-אצ"ל), התחנה הפעילה ביותר ברחוב, עוצרים בה כיום 3 קווי אוטובוס 61,65, 30. 30 יבוטל, 61 ו65 לא יעצרו בה יותר. במקומם יעצור קו אחד -39 הנותן מענה מזערי במסלול ובסה"כ לא מעלה את התדירות וגם לא יפעל בשבת. מבחינת התושבים בסביבה האירגון מחדש הופך את המצב לבלתי נסבל.האם יש אפשרות לנסות לשכנע את המתכננים להאריך את הקווים 104 ו/31 עד למסוף עמידר תוך מעבר לאורך רחוב הירדן כדי להקל מעט על התושבים?
    הניסיון שלי להתכתב עם הגב' רותי העומדת בראש האירגון מחדש בנתיבי איילון הוא עקר אולי אתם כגוף תצליחו יותר להשפיע.

    • איתי

      שלום לר'
      אני מציע לפנות לראש העיר רמת-גן ולבקש לדעת מה היא עמדתו בנושא ומדוע קולו נאלם בתקופה זו. לצערי, ככל שאני מכיר את מערכת התפעול, מסוף רמת עמידר לא יכול לקלוט מספר נוסף של קווים.
      אנו נעשה מאמץ להעלות בקשתך זאת בפני גורמים נוספים.

      • ר

        ראשית תודה
        שנית כפי שידוע לכולם ראש עיריית ר"ג עסוק כעת בנושאים אחרים. הסגן האמור לטפל בבקשה טען בעיתונות שלא נועצים עימו וההחלטות הן של עיריית ת"א. בכל מקרה הוא איננו נגיש לקשר. אין לו פקס. וגם לא אימייל. נחמד לא?

        • איתי

          במדינת ישראל נהוג לגלגל אחריות (ועיניים לשמיים). עיריית רמת גן צריכה לתת דין וחשבון בפני התושבים שלה. גם אם נועצו גורמים רשמיים עם נתיבי איילון ומשרד התחבורה בעניין השינויים ברמת-גן, מדוע לא שיתפו את הציבור בשינויים? מדוע הסקרים האחרונים שנעשו על הרגלי הנסיעה היו ב-2003 והתעדכנו ב-2008? 3 שנים זה הרבה זמן.
          אנחנו מצביעים על כל הגורמים המנסים להסיר מעצמם אחריות. משרד התחבורה שעושה שגיאות קשות ביישום ושיווק התוכנית לוקח אחריות לעומת ראשי הרשויות. נקודה אחת לזכות.

          • ר

            שוב תודה וכל הכבוד שאתה לוקח על עצמך משימה מסובכת זו. אני לא מצאתי שום נקודה לזכות משרד התחבורה,אך הרבה נקודות זכות לסבלנותך. שאלתי: האם יש אפשרות להציע להעביר למסוף בבני ברק את קו 161 שמחליף את קו 62 ו72 ואז יתפנה מקום לקו31 ו /104.

          • איתי

            הלוואי והדבר היה פשוט. מסוף קהילות יעקב בבני ברק הוא מסוף שכונתי כמו רמת-עמידר. המסוף ממוקם תחת בתי תושבים ובו 7! קווי תחבורה.

      • נועה ו

        (קולו נאלם כי הוא נתון לחקירות, חרמות, החרמות ועיקולים. וטוב שכך. עיקלו לו את הבית, ואתה מצפה שהוא יתן דעתו על ביטול התחנה באצ"ל-הירדן?).

        • איתי

          אני מקווה שתשובתך נאמרה באופן ציני. למרות זאת, הוא האחראי כראש עיר כלפי התושבים שלו וכתושבי רמת-גן אני מציע לכם לפנות לחברי מועצה מהקואליציה ולברר עמם מה הם יכולים לעשות בשבילכם, הרי לשם כך הם נבחרו לתפקידם.

          • ר

            ובכן חלף שבוע מאז ההתכתבות הקודמת. שלחתי בעצתך מיילים לראש העיר וכן לממונה על התחבורה באגף ההנדסה. לצערי הדאגה לתושבים ממש לא בראש מעייניהם. שני המיילים הועברו אחר כבוד לחברת "קשרי קהילה" והיום זכיתי למענה ושוב ההסבר ש"במקום קו 30 אפשר להשתמש בקו 39/139/239 להחליף……"
            ללא התייחסות לביטול התחנה,לעובדה שתחנות לא ערוכות לקלוט כ"כ הרבה נוסעים, ללא התייחסות לכך שקו 39 לא פועל בשבת, לעובדה שהנסיעה לכל יעד מתארכת וברור שלא הייתה כל התייחסות לעובדה שמסוף הממוקם בתחומי העיר ר"ג משרת את תושבי בני ברק ולכן אין בו מקום לאוטובוס נוסף שעשוי להקל על תושבי ר"ג הבקשה היחידה שנענתה היתה חוברות ההסברה . לביתי הגיע שליח עם חוברות ההסברה של כל 13 האזורים,עכשיו כשאסע באוטובוס אצטרך סבל שיסייע בסחיבת החוברות מאחר שמשרד התחבורה לא מתוחכם מספיק לבנות מפה אחת ואינדקס תחנות כדי שהנוסעים ידעו היכן יש תחנות משותפות. גם בתשובות למיילים הרבים ששלחתי לנציגים במשרד התחבורה לא הייתה כל נכונות להתייחס לבעיה אלא רק שוב ההסבר על שימוש בכרטיס חכם ,מעבר בין הקוים שימוש ב2, 3 קוים כדי להגיע ליעד שקודם הגענו איליו בקו אחד, תדירות גבוהה,וזה ממש לא נכון, ועוד כהנה וכהנה תשובות של כאלה שלא נוסעים באוטובוס. אחרי ששיתפתי אותך בחויותי אשמח אם אתם כגוף תוכלו לעזור. תודה

  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    קו 16 המפורסם ! מה יהיה עכשיו עם כל אותם מאות שזקוקים לשירותיו ? האם מוניות השירות יתגברו גם את הם את הקוים שלהם ? איזה בלבול !

  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    קווים 69,169 הוארכו ויתחילו ויסתיימו במכון הלב בתל השומר
    זה היה שינוי של הרגע האחרון
    כדאי להתעדכן באתר קווים

התגובות סגורות