תפריט סגור

רפורמת התעריפים – המהפכה יוצאת לדרך! (אזור המרכז)

רפורמת התעריפים – מהי? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן! פוסט זה יעסוק ברפורמת התעריפים באיזור המרכז. פוסטים נוספים לאזור חיפה והצפון, ירושלים ואזור הדרום יעלו בהמשך.

לאחר שנים רבות של תכנון, ישיבות ומכשולים טכנולוגיים, רגולטוריים ולוגיסטיים, רפורמת התעריפים של משרד התחבורה אותה קידמה "תחבורה בדרך שלנו" במשך שנים בישיבות בכנסת ומול משרד התחבורה, יוצאת סוף סוף לדרך. אנו שמחים על כך שבקשותינו זכו לאוזן קשבת וייושמו במסגרת רפורמת התעריפים ועל כך אין לנו אלא להודות לכל הנוגעים לעניין.

רפורמת התעריפים נועדה להקל על כולנו, על נוסעי התחבורה הציבורית, על נהגי האוטובוסים והקופאים בתחנות הרכבת. נוסעי התחבורה הציבורית יהנו מפישוט כללי של מערכת התעריפים המאוד מסובכת והלא הוגנת לעיתים שנהוגה כיום. בשלב הראשון, שיחל ב-1.1.2016 יחול שינוי דרסטי בכרטיסים התקופתיים (חופשי יומי, חופשי שבועי וחופשי חודשי). ראשית, כל הכרטיסים התקופתיים יהיו משולבים ומשותפים בכל אמצעי התחבורה. כך לדוגמא, נוסע אשר מתגורר בנתניה ומעוניין לצאת ליום סידורים או בילויים בגוש דן, יוכל לרכוש חופשי יומי בעלות של 31 ש"ח בלבד ולבצע נסיעות חופשיות באוטובוסים ורכבות בין נתניה ואזור השרון לגוש דן, בתוך נתניה, בתוך גוש דן, ובכל קו אוטובוס או רכבת שיחפוץ בתחומי הכרטיס (ראה טבלאות מפורטות בהמשך). נוסע שיבחר לרכוש חופשי חודשי בתוך גוש דן, ייהנה מנסיעות באוטובוסים ורכבות באופן חופשי בכל תחומי גוש דן בעלות של 250 ש"ח לחודש. אנו שמחים לבשר גם על הכנסת רמלה ולוד לטבעת התעריף של גוש דן (לאחר מאבק שלנו להוזלת תעריפים) ולכן גם תושבי רמלה ולוד ייהנו מחופשי יומי, שבועי וחודשי משותף עם גוש דן. חידוש נוסף הוא כרטיס חופשי שבועי. נוסעים לקורס הנמשך שבוע? חופשי שבועי! עלות אותו כרטיס שבועי בתוך טבעת מחירים אחת הוא 75 שקלים.

השלב השני של רפורמת התעריפים יחל ברבעון השני של שנת 2016, הוא יכלול מעבר לערך צבור במקום כרטיסיות והלוך ושוב, גם ברכבת ישראל. ערך צבור משמש כמו כרטיס אשראי נטען, טוענים בו סכום כסף (אפשר כיום גם לטעון מהבית או מהסמארטפון), מקבלים תוספת כספית על סכום הטעינה המגלמת את ההנחה לה זכאי הנוסע ופשוט נוסעים. המטרה הסופית הוא יצירת חוזה אחד לכל המדינה ולכל המפעילים, בדיוק כמו כרטיס אשראי המשמש לקניות בכל עסק.

עם יישום שלבי רפורמת התעריפים, הנסיעה בתחבורה הציבורית תהיה מהירה יותר. לא עוד התעסקות עם סכום כסף הכולל שקלים ואגורות אלא טעינת סכומי כסף קבועים של 30,50,100,200 ש"ח. בנוסף, זמן טעינת סכום הכסף בעמדות הטעינה ואצל הנהגים יהיה קצר יותר, מה שיאפשר קליטת נוסעים באופן מהיר יותר. כמו כן, נוסעים שיבחרו לטעון סכומי כסף גדולים, עליהם הם מקבלים תוספת שיכולה להיות כפולה מסכום הטעינה (פרופיל אזרח וותיק ופרופיל סטודנט מורחב מקנים תוספת כפולה מסכום הטעינה), ימנעו מטעינות רבות אצל הנהג ובכך יתרמו לקליטת נוסעים מהירה = נסיעה מהירה יותר.

במפה המצורפת מופיעים האזורים לפי חלוקה לטבעות ולאזורים בכל טבעת. בטבלאות מופיעה רשימת היישובים הכלולים בכל חוזה ועלות כל חוזה (חופשי יומי/שבועי/חודשי). כאמור,חוזים אלו תקפים בכל אמצעי התחבורה הציבורית הפעילים באזור הכלול בחוזה. לדוגמה, כיום נוסעים שברשותם חופשי חודשי מרחבי הכולל את גוש דן ואזור השרון מקבלים נסיעה חופשית בקווי המפעילות: אגד, דן, קווים ומטרופולין (זאת כחלק מהפעימה הראשונה ברפורמה שהתבצעה במקביל לרה-ארגון של יולי 2011). החל מה 1.1.16 אותם נוסעים ייהנו מחופשי חודשי הכולל גם את רכבת ישראל וגם את קווי נתיב אקספרס הפעילים בתחומי חוזה זה.

כיצד תיראה הרפורמה באזור חיפה והצפון. צפו כאן!

גם בבאר שבע והדרום צפויה רפורמה בתעריפים. כל הפרטים כאן

בואו לדון על כך בעמוד הפייסבוק של תחבורה בדרך שלנו.

נחל עירון ובקעת הנדיב מול מטרופולין אביב

27 תגובות

  1. אדיר

    המחיר של נסיעה בודדת ישתנה? הוא יכלול 90 דקות מעבר באזורים החדשים? מה לגבי הכרטיסיות שמוכרים היום?

  2. יוסי לביא

    כוכב יאיר קשורה לכפר סבא
    התיכון- בכפר סבא
    מס הכנסה – כפר סבא
    ביטוח לאומי – כפר סבא
    שיוך צוות (צהל ) – כפר סבא
    תחבורה ציבורית מטרופוליטן – לכפר סבא בעקרון וקצת לתל אביב
    השיוך לאזור נתניה לא הגיוני ובעצם לא מאפשר להנות מההסדר!!!

  3. תירם טוביה

    ראשית, כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה, שאלה: מה עם אפיקים? מה גם שהם אמורים להיכנס לראש העין בשנה הבאה?

    • תחבורה בדרך שלנו

      הפוסט על ירושלים יפורסם בהקדם. כעיקרון גם בירושלים יש שלוש טבעות תעריפים כאשר הטבעת הראשונה תכלול את ירושלים, מבשרת ציון ומעלה אדומים.

  4. dw

    תודה על הכתבה.
    מוזר לי שהכניסו את לוד ורמלה לת"א/גוש דן, אך רמת השרון, הנמצאת במרחק יריקה מת"א, בחוץ.
    רמת השרון יותר קרובה לת"א מאשר ראשל"צ או פ"ת, ובטח ובטח לוד או רמלה או מושב מגשימים, אז מדוע הם בחוץ?
    גם הגיוני יותר למזג את הרצליה, ובפרט אזור התעסוקה הענקי שלה, לת"א, לפני שמכניסים פנימה ערים רחוקות כמו לוד ורמלה.

    • תחבורה בדרך שלנו

      הסיבה שהחליטו להכניס את לוד ורמלה לטבעת היא שמדובר בערים בעלי רמה סוציו-אקונומית נמוכה, וכנראה גם כדי להגביר את האטרקטיביות של קווי תחבורה ציבורית ליישוב על פני מוניות שירות שחוגגות שם. בכל רפורמה יש עיוותים וכאן יש עיוותים בכל מה שנוגע לגבולות הטבעת שהם הרמטיים. כך למשל גם בין פתח תקווה לראש העין צריך יהיה לשלם מחיר של טבעת שנייה בעוד בין פתח תקווה לראשון לציון או לוד המחיר יהיה של טבעת ראשונה! מחפשים פתרונות יצירתיים לעיוותים.

      • יאיר

        הפתרון לעיוותים האלה הוא איזורים קטנים נוספים בין יישובים סמוכים עם דפוסי נסיעות קבועים ביניהם, בהם התעריפים יהיו כמו באותה טבעת, לדוגמא:
        פתח תקווה-ראה״ע, כוכב יאיר/צור יצחק-כפר סבא, יישובי גזר-רמלה, נס ציונה-ראשל״צ/באר יעקב, רמת השרון-צפון תל אביב וכו׳.
        לא קיים משהו כזה בין ראש העין לפתח תקווה? כי אני זוכר שדיברו על זה בעבר.

        זה אמנם מסבך את השיטה אבל זה ממש מתבקש.

        • תחבורה בדרך שלנו

          זה אכן מסבך את השיטה ומעודד ריבוי קודים. יש מקרים שזה ממש מתבקש כמו אלה שציינת אך מצד שני, אז יבואו יישובים אחרים שאצלם זה פחות מתבקש ויבקשו גם הם ליצור טבעות משנה כאלה. לכן צריך לפעול כאן מאוד בזהירות.

      • גיל

        בהרצליה נוצר מצב אבסורדי. מחיר נסיעה בחופשי חודשי ברכבת להרצליה עלה 230 ש"ח וכעת יעלה 285. מדובר בעליה של למעלה מ-20%. רק בגלל שקוראים לה הרצליה, מגיע לה עונש?! בהרצליה אין מעוטי יכולת? אין סטודנטים שמחיר השכירות בת"א יקר ונוסעים כל יום לת"א?! רק בגלל זה הייתה צריכה להיות בטבעת 1.

        • תחבורה בדרך שלנו

          ההחלטה על טבעות המחירים נתונה בידי משרד התחבורה ונחתכה כך שהרצליה נמצאת בטבעת השנייה (כך זה כבר מ- 2011). חשוב לציין שכרטיס חופשי חודשי שעולה 285 שקלים כולל נסיעה גם ברכבת וגם באוטובוסים מה שרלוונטי לרבים מהנוסעים ועבורם מדובר בהוזלה מכיוון שעד היום הם היו צריכים לרכוש חופשי חודשי נפרד לאוטובוסים ב- 267 שקלים. כמו בכל דבר, ברפורמה יש מרוויחים ויש מפסידים ובהרצליה יש מי שהרוויח ויש מי שהפסיד. אין פה עניין של מיעוטי יכולת או לא. סתם הגדרה גיאוגרפית

          • גיל

            זה לא מדויק. בהרצליה(כמדומני בכל השרון) היה כבר קודם כרטיס משולב אוטובוסים+רכבת ועלה 307 ש"ח ככה שהפער לא כזה משמעותי. הפתרון היה להשאיר את האופציה של רכבת בלבד במחיר הישן. אבל לא, בישראל תמיד עקום. במקום להשאיר בחירה בהתאם למה שמשתלם, עושים בכח.
            אבל קראתי בוואלה שכץ נתן הוראה שבמקומות שהתייקר ישאירו את המחירים הישנים, אז ימים יגידו.

  5. מרים לוי

    שלום,
    אני רוכשת מידי חודש חופשי-חודשי מ"אגד"
    האם מה 1.1.2016 אוכל לנסוע בכל מפעילי התחבורה הציבורית עם הכרטיס?
    (כמובן באותה הטבעת)
    נכון להיום לא ניתן לשלב חופשי-חודשי בין שתי מפעילים

  6. פינטו חיים

    מה קורה עם מקבלי הגמלאות הבאות מהמוסד לביטוח לאומי זכאים להנחות בתעריפי נסיעה באוטובוס? כיום נאמר לי שאין הנחה בקניית כרטיס חופשי חודשי .. האם ברפורמה החדשה זה נילקח בחשבון?

  7. אודליה

    אני גרה בתוך נתניה וכל הישובים שסובבים מחוץ לנתניה לא רלוונטים עבורי כך שאתם גובים סתם כסף על כלום כי אין לי שום שימוש בישובים הללו ,

    • איתי חיים

      אודליה היקרה, אנחנו ארגון מתנדבים של נוסעי תחבורה ציבורית ולא גובים כסף מהציבור. את זה עושה משרד התחבורה באמצעות מפעילי התחבורה הציבורית.

  8. ד"ר שאול יוטב

    משרד התחבורה מצייר מחדש את הקו הירוק
    הרפורמה נעצרת בקו הירוק!
    ראש העיין וכפר קאסם נכללים במפה אולם אורנית, אלקנה, שער תקוה ועץ אפריים וכמובן אריאל ושכנותיה לא.
    ברור שלא המרחק הוא השיקול (ע"ע גדרה וחדרה)

    • איתי חיים

      שאול שלום,

      נודע לנו שהייתה מחשבה לחבר את אריאל ואת יישובי שער שומרון, אך משרד התחבורה נתקל לטענתו במשוכה תקציבית.
      דרך אגב, מחירי התחבורה הציבורית ביהודה ושומרון כבר היום מסובסדים ברמה מסוימת, מסיבות רבות. לא הייתי הולך רחוק, כיוון שקרית-גת לא במטרופולין באר שבע ועפולה לא קשורה לחיפה. תחבורתית, החשיבות שלהן והקישוריות שלהן עולה על אריאל ובנותיה.

      • ד"ר שאול יוטב

        כדין נשארת העובדה שהמפה נחתכת בדיוק בקו הירוק. כפר קאסם במפה ואורנית לא.
        כל נסיעה ברכבת מחייבת שני תשלומים. מן היישוב לרכבת בראש העין (או בירקונים) וערטיס נפקד לרכבת.

  9. אלמירה

    מה קורא עם אשקלון? היא לא נכללת לא בטבעת מרכז-דרום ולא בטבעת דרום. כך שאם אני נוסעת מאשדוד לאשקלון אני חייבת לקנות חפשי הכי יקר – 495 ש"ח, יותר יקר מאשר חופשי לתל אביב, – 350 ש"ח, למרות שזה מאוד קרוב.

  10. דני

    "השלב השני של רפורמת התעריפים יחל ברבעון השני של שנת 2016, הוא יכלול מעבר לערך צבור… ברכבת ישראל."
    ההערכה הזאת עדיין תקפה?

  11. עפר אלון

    אני רוצה לנסוע מיבנה מערב ברכבת לקרית מוצקין ואני צריך להגיע עם אוטובוס מהבית לרכבת מערב ואוטובוס מהרכבת בקרית מוצקין ליעד בתוך הקריה הלוך ביום חמישי חזור ביום ראשון אני אזרח ותיק איזה חוזה אתם מציעים לי

  12. עפר אלון

    אבקש הצעה לחוזה נסיעה מהבית באוטובוס לרכבת יבנה מערב נסיעה ברכבת לקרית מוצקין נסיעה מהרכבת באוטובוס ליעד בקרית מוצקין חוזר בחזרה במסלול הפוך יומיים אחרי זה איזה חוזה אתם מציעים לי

התגובות סגורות