תפריט סגור

פרויקט סרדין – דו"ח יולי 2013

בתחילת שנת 2013 השיק ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל את המיזם פרויקט סרדין ששם דגש על תנאי הנסיעה הבעייתיים בתחבורה הציבורית. כחלק מהפרויקט מוציא הארגון על בסיס קבוע דו"חות בקרה אלטרנטיביים לדו"חות חברת "ריבה" העוסקים בתנאי הנסיעה בתחבורה הציבורית, והעושים שימוש בחוכמת המונים. לשם כך יצר הארגון קשר עם מפתח אפליקציית הסלולר איפה-בוס (המופצת חינם למכשירי אייפון ואנדרואיד). במסגרת האפליקציה נבנו שני טפסים: טופס דיווח תנאי נסיעה; וטופס דיווח המתנה בתחנה. הנוסעים בתחבורה הציבורית ממלאים את הטפסים בזמן אמת ובכך יוצרים את התשתית לנתוני הדו"ח שלהלן. הדו"ח הראשון התייחס לנתוני מאי-יוני 2013. דו"ח יולי הינו דו"ח שני שמוציא הארגון בנושא מתוך שאיפה להפוך את הדו"ח לחודשי. לדו"ח זה נוספו שאלות נוספות העוסקות בנושא הכריזה והשילוט באוטובוסים; שילוט מספר הקו ומידע סטטי בתחנות המתנה.

הדו"ח שלהלן מתבסס על סך של 998 דיווחי נוסעים, מתוכם 578 דיווחים במהלך הנסיעה ו- 420 דיווחים בזמן המתנה בתחנה שדווחו בזמן אמת בתאריכים 1/7 – 31/7/2013. באופן יחסי מדובר בעלייה בכמות המקרים המדווחים ביחס לחודשים הקודמים. לאחר עיבוד הנתונים התקבלו הממצאים הבאים:

  • בקרוב ל- 55% מהנסיעות אין מקום ישיבה פנוי באוטובוס, וכשליש מהסיעות מוגדרות כנסיעות צפופות ("סרדין"). מדובר בעלייה בדיווחי צפיפות יחסית לחודש קודם. הצפיפות בולטת במיוחד בשעות אחה"צ והערב.
  • הקווים העמוסים ביותר הם קווי 51, 66, 82 ו- 166 (פ"ת – תל אביב), 61 (רמת גן – תל אביב), 461 (ת"א – מחנה צריפין – לוד) ו- 189 (חולון – א. תעשייה רמת החייל ת"א).
  •  ב- 12.1% מהמקרים הושארו הנוסעים בתחנה, מתוכם ב- 3% מהמקרים האוטובוס לא עצר בתחנה.
  • ב- 17.9% מהמקרים דווחה רמת הניקיון באוטובוס כ"מלוכלך" או "מטונף".
  •  ב- 13.8% מהמקרים דווח כי הנהיגה היא "מהירה מאוד" או "פרועה".
  • ב- 15.4% מהמקרים דווח כי הנהג "לא אדיב" או "גס רוח".
  • רק ב- 54.4% מהמקרים נמצאה כריזה ושילוט תקינים בתוך אוטובוס. כ- 20% מהנסיעות דווחו ללא כריזה ושילוט אלקטרוני כלל.
  • ב- 43.5% מהמקרים אין מקום ישיבה בתחנה, מתוכם ב- 18.2% מהמקרים התחנה הייתה עמוסה בנוסעים..
  • רק ב- 28.3% מהמקרים התחנות מספקות הגנה מלאה מתנאי מזג האוויר. 1 מכל 4 תחנות לא מגינה כלל מפגעי מזג האוויר.
  • ב- 21.7% מהמקרים לא מופיעים חלק מהקווים בשילוט קו, השילוט לא קריא או אין שילוט כלל.
  • רק ב- 14% מהמקרים קיים מידע סטטי מלא בתחנות בהתאם למתחייב בתיקון מס' 98 לפקודת התעבורה (2010). ב- 48.5% מהמקרים לא מופיע כל מידע בתחנות, שוב בסתירה מוחלטת לחוק.

הנתונים הללו מראים כי מצד אחד קיים ביקוש לתחבורה הציבורית, אך מצד שני, המצב עגום למדי. במיוחד מתבטא הדבר בנושא הצפיפות באוטובוסים ומידע סטטי בתחנות. לפיכך אנו קוראים לגופים האמונים על פיתוח ותפעול התחבורה הציבורית לעשות מאמץ משמעותי יותר מנעשה היום לשיפור החוליים המופיעים בדו"ח זה.

לקריאת הדו"ח המלא – לחצו כאן.

7 תגובות

  1. מתן

    הסתכלתי בלוזים של חלק מקווי דן לספטמבר וגיליתי שהם חתכו נסיעות בצורה קיצונית, לא רק בחגים וחוה"מ בלי לתגבר קו אחר(לפחות מאלה שבדקתי). יש מצב שזה איזה טעות או שבדן רוצים להגדיר מחדש את המילה "סרדין"?

  2. אבנר כהן

    שלום, תבדקו ותלחצו על משרד התחבורה שיזרז את המכרז של הבקרה על תחבורה ציבורית, 100 עובדי ריבה פוטרו, ואנו מחכים שהוא יחליט על המכרז החדש, ושנחזור לעבודה, או שנדע מה קורה ומתי,

  3. קבל התראות כאשר מזכירים את הפוסט שלךארגון נוסעי התחבורה הציבורית - בלוג המידע

  4. קבל התראות כאשר מזכירים את הפוסט שלךשר התחבורה מפקיר את נוסעי התחבורה הציבורית? – ליכודניק

התגובות סגורות