תפריט סגור

מתחברים יחדיו לרפורמת התעריפים בירושלים והסביבה

רפורמת המחירים בתחבורה הציבורית – מהי? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן! בפוסטים הקודמים עסקנו ברפורמת תעריפים באזור גוש דן והמרכז, ברפורמת המחירים בחיפה והצפון וברפורמת המחירים בדרום. פוסט זה יעסוק ברפורמת המחירים באזור ירושלים.

לאחר שנים רבות של תכנון, ישיבות ומכשולים טכנולוגיים, רגולטוריים ולוגיסטיים, רפורמת המחירים של משרד התחבורה אותה קידמה “תחבורה בדרך שלנו” במשך שנים בישיבות בכנסת ומול משרד התחבורה, יוצאת סוף סוף לדרך. אנו שמחים על כך שרבות מבקשותינו זכו לאוזן קשבת וייושמו במסגרת רפורמת המחירים הנוכחית ועל כך אין לנו אלא להודות לכל הנוגעים לעניין. ועכשיו לענייננו.

קצת רקע, השינויים הנוכחיים יהיו בכרטיסים תקופתיים בלבד (חופשי יומי,שבועי וחודשי), אין שינוי בתעריפי נסיעות בודדות, כרטיסיות וערך צבור. אז כן, סוף סוף יהיה חופשי יומי בירושלים! ולא רק בירושלים גם ביישובים שסובבים לה (בתוך היישובים ומהיישובים השונים כולל ירושלים).

ועכשיו, נפרט יותר:
ראשית, מהם גבולות רפורמת התעריפים במטרופולין ירושלים? ניתן לראות זאת בבירור במפת חלוקת הטבעות והאזורים שלהלן. הטבעת המרכזית היא ירושלים ונכללות בה גם מבשרת ציון, מעלה אדומים, גבעת זאב ויישובים נוספים. הטבעת השנייה כוללת יישובים הנמצאים במעטפת הקרובה לירושלים ומחולקים ל3 אזורים (כפי שמופיע במפה המצורפת) וכוללים בין היתר את בית אל, ביתר עילית וכו'. בטבעת השלישית נמצא יישובים מרוחקים יותר: בית שמש, מודיעין, קרית ארבע וכו'. גם הטבעת השלישית מחולקת לאיזורים. בכל איזור יונהג כרטיס חופשי יומי/שבועי/חודשי התחומים לאיזור הספציפי בתוך הטבעת. כך לדוגמא במודיעין הנמצאת באיזור 3.2 יונהג חופשי חודשי בעלות של 175 ש"ח הכולל את היישובים הסובבים את מודיעין. יחד עם זאת יונהגו כרטיסים תקופתיים בין איזורים, בין טבעות וכרטיסים התקפים לנסיעות בכל המטרופולין.


אז כמה זה עולה לנו?מפת רפורמת התעריפים בירושלים

את מחשבון התעריפים כבר הכרתם? מזינים יישוב מוצא ויישוב יעד ומקבלים את כל המידע הנדרש.

אחרי שראינו את גבולות הרפורמה, נפשט עבורכם את המידע. רפורמת המחירים נועדה להקל על כולנו, על נוסעי התחבורה הציבורית, על נהגי האוטובוסים והקופאים בתחנות הרכבת. נוסעי התחבורה הציבורית ייהנו מפישוט כללי של מערכת התעריפים המאוד מסובכת והלא הוגנת לעתים שנהוגה כיום. בשלב הראשון, שיחל ב-1.1.2016 יחול שינוי דרסטי בכרטיסים התקופתיים (חופשי יומי, חופשי שבועי וחופשי חודשי). ראשית, כל הכרטיסים התקופתיים יהיו משולבים ומשותפים בכל אמצעי התחבורה. ובמילים פשוטות, לא משנה מה הצבע של האוטובוס ומי המפעיל – אפשר לעלות על כולם כל עוד מתבצע בהם שירות בין נקודת המוצא לנקודת היעד המבוקשת (לא תתאפשר עליה לקו שמבצע הורדה בלבד כמובן).

השלב השני של רפורמת התעריפים יחל ברבעון השני של שנת 2016, הוא יכלול מעבר לערך צבור במקום כרטיסיות והלוך ושוב, גם ברכבת ישראל. ערך צבור משמש כמו כרטיס אשראי נטען. טוענים בו סכום כסף (אפשר כיום גם לטעון מהבית או מהסמארטפון), מקבלים תוספת כספית על סכום הטעינה המגלמת את ההנחה לה זכאי הנוסע ופשוט נוסעים. המטרה הסופית הוא יצירת חוזה אחד לכל המדינה ולכל המפעילים, בדיוק כמו כרטיס אשראי המשמש לקניות בכל עסק.

עם יישום שלבי רפורמת התעריפים, הנסיעה בתחבורה הציבורית תהיה מהירה יותר. לא עוד התעסקות עם סכום כסף הכולל שקלים ואגורות אלא טעינת סכומי כסף קבועים של 30,50,100,200 ש”ח. בנוסף, זמן טעינת סכום הכסף בעמדות הטעינה ואצל הנהגים יהיה קצר יותר, מה שיאפשר קליטת נוסעים באופן מהיר יותר. כמו כן, נוסעים שיבחרו לטעון סכומי כסף גדולים, עליהם הם מקבלים תוספת שיכולה להיות כפולה מסכום הטעינה (פרופיל אזרח וותיק ופרופיל סטודנט מורחב מקנים תוספת כפולה מסכום הטעינה), יימנעו מטעינות רבות אצל הנהג ובכך יתרמו לקליטת נוסעים מהירה = נסיעה מהירה יותר. בשורת התחתונה, רפורמת המחירים תוכננה טוב ובסופו של דבר היא תיטיב עם רובנו (אם כי כמו בכל דבר, יהיו מן הסתם כאלה שיפסידו מהרפורמה) ובעיקר תפשט את התהליך עבור כולנו כך שכל מי שאינו מבין בתחבורה ציבורית יבין את מבנה התעריפים החדש.

בואו לדון ברפורמת המחירים בתחבורה הציבורית בדף הפייסבוק של "תחבורה בדרך שלנו", ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל

הכול על רפורמת המחירים בתחבורה הציבורית בגוש דן והמרכז

גם הצפון ברפורמת התעריפים – כל הפרטים כאן

 

2 תגובות

  1. אריאל

    תודה רב על המידע החשוב זה .
    שתי שאלות :
    1) ילד שאבד לו כרטיס רב קו או שהוא סתם שכח אותו בבית, נאלץ לשלם באוטובוס מחיר מלא ללא הנחה עבור הילדים. האם זה משהו שגם הולך להשתנות?
    2) איך התבצע תשלום עבור חופשי חופי יומי , שבועי ? האם גם באמצעות רב קו ? האם זה אומר שתיירים לא יהיו זקאים להנחות אלו ?

    • תחבורה בדרך שלנו

      1. הדבר לא הולך להשתנות וזה מוביל אותי לתשובה השנייה: כל החוזים ניתן לטעון אך ורק באמצעות רב-קו. תיירים יכולים לרכוש כרטיס אנונימי ולקבל עליו הנחה רגילה של 20% באמצעות כרטיסייה/ערך צבור או כרטיסיית שתי נסיעות. לא ניתן לרכוש חוזים תקופתיים בכרטיס אנונימי

התגובות סגורות