תפריט סגור

תוכנית התעריפים בתחבורה הציבורית – סטודנטים

תעריפי נסיעה סטודנטים

תכנית התעריפים בתחבורה הציבורית, יצאה אל הפועל ב-1 בינואר 2016. ומה קרה עם הסטודנטים שרכשו כרטיסי נסיעה סימסטריאליים ושנתיים?
בבדיקה שערך ארגון "תחבורה בדרך שלנו", מול משרד התחבורה, נמסר לנו על ידי בכירי המשרד כי מנויי הסטודנט כוללים את המפעילים והאזורים שהוגדרו עם רכישת המנוי, זאת עד סוף המנוי (כלומר סוף הסמסטר או סוף שנה, בהתאם לנרכש). במילים אחרות, מי שקנה כרטיס שכולל רק חלק מהאזורים החדשים ולא כולל רכבת (שזה למעשה כמעט כולם!) ורוצה לנסוע ברכבת, היה צריך לשלם מחירי נסיעה מופקעים או לרכוש חופשי יומי, הזול יותר מכרטיס נסיעה הלוך ושוב (ולעתים אף מכרטיס בודד!) (ראה פרטים כאן).

עם זאת, הרשות לתחבורה ציבורית בחנה פיתוח להרחבת תכולת מנוי סטודנט, בהתאם לעיקרון השילוביות (כל אמצעי התחבורה במטרופולין), מבלי שהדבר יצריך את הסטודנטים להגיע למרכזי שרות ולבצע שינוי בכרטיס. הרשות לתחבורה ציבורית תעדכן בתוצאות התהליך עם סיומו, כך נאמר. כאשר ביקשנו צפי לסיום, נמסר לנו כי "אם יצלח", אז בתוך כחודש.

מודים, לכך לא ציפינו, הרי תכנית התעריפים עליה עומלים משרדי האוצר והתחבורה, בשלבים, מזה למעלה משמונה שנות עבודה, לא תיתכן עם חבלי לידה קשים. מן הראוי היה מראש לטפל גם בסוגיה כזאת, כדי למנוע עיוותים מהסוג הזה. נמשיך לעקוב אחר הביצוע.

מידע נוסף להרחבה 

תגובה 1

  1. אורי רודריגז

    בידי רב קו בין אזורי המכסה את תל אביב, הרצליה, פ"ת, כפ"ס, ראשון, של סטודנט שנתי.
    לאחר הרפורמה, כאשר רציתי לנסוע מת"א להרצליה בקו 605 של חברת נתיב אקספרס הנהג דרש לתשלום על אף החופשי חודשי,
    האמור לכסות את כל סוגי התחבורה הציבורית.
    כמו כן בנסיעה אחרת, בנסיעה בתוך ת"א -מצפון תל אביב לכיוון ת"א, באותו הקו, 605, נדרשתי גם לשלם.
    שילמתי על חופשי חודשי זה יותר מאשר לחופשי חודשי לת"א.
    לתגובתכם, אודה

התגובות סגורות