תפריט סגור

דו"ח בנושא אי יעילות קווי המזלג 60 ו-160 והצעה לפתרונה

קו 60 וקו 160 מהווים אחד מקבוצות הקווים המכונות "קווי מזלג". קווים אלה הופעלו במתכונתם הנוכחית כחלק מהמערכת החדשה שהופעלה החל ב-1 ביולי 2011 במסגרת הפעימה השנייה של הארגון מחדש של התחבורה הציבורית בגוש דן. אחד השיקולים החשובים בתכנון צמד (או שלשת) קווים כזה הוא סנכרון הקווים לסירוגין ככל שניתן כדי ליצור מערכת אמינה, טובה ויעילה אשר ממזערת בצורה אופטימלית את זמן ההמתנה בתחנות. דו"ח זה, שבוצע על ידי אנשי ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל – תחבורה בדרך שלנו, בדק את הסנכרון של הקווים הללו ושם דגש על שעות השפל (שעות הערב והלילה בימי חול, שישי טרם כניסת השבת, ומוצאי שבת) בהן התדירות של התחבורה הציבורית נמוכה ואז זמני ההמתנה לאוטובוסים מתארכים. הבדיקה נעשתה הן על ידי השוואת לוחות הזמנים והן בשטח.

ממצאי המחקר מראים כי המצב אינו משביע רצון. הסנכרון בימי חול גרוע בשני כיווני הנסיעה (גם מתחנת המוצא המשותפת!), כאשר אחרי השעה 20:30 בערב שני הקווים יוצאים יחד מהתחנה המרכזית של תל אביב ולאחר מכן יש המתנה של 30 דקות שאחריהם 2 הקווים יוצאים ביחד שוב (במקום להוציאם לסירוגין כל 15 דקות). המצב בכיוון הנסיעה למערב איננו טוב פרט לימי שישי והקווים מגיעים לנקודה המשותפת בהפרשים לא שווים של 7 ו- 23 דקות ולעיתים קרובות גם יחד. ההמלצה העיקרית שלנו היא לתאם את לוחות הזמנים כדי להבטיח זמן המתנה שווה ככל האפשר בכיוון מזרח בימי חול, ובכיוון המערב בימי חול ומוצ"ש. יש להדגיש שכל השינויים הללו אינם כרוכים בתוספת נסיעות כלשהי ומטרתם לייעל את המערכת הקיימת. הצעה מפורטת כיצד ניתן לעשות כן נמצאת בדו"ח המפורט.

ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל, "תחבורה בדרך שלנו" (ע"ר) הגיש את הדו"ח לגורמים הרלוונטיים לפני כחודש, ואנו שמחים לבשר כי החל מחודש בפברואר, בוצעו שינוי בלו"ז הקווים, המהווה שיפור משמעותי (אם כי לא אופטימאלי) בכל נושא סנכרון זמני הקווים הן בכיוון מזרח והן בכיוון מערב בימי חול לשני הכיוונים. לעומת זאת, במוצאי שבת, בכיוון מערב – לא בוצע שינוי, והמצב נשאר כפי שהוא היום. השינוי לא בוצע בצורה אופטימאלית, מסיבות תפעוליות (הדבר מצריך כמובן עוד תשומות בכל קו כדי לאפשר את מרווח הזמן המתומרן בין נסיעת הלוך לחזור). אנו מברכים על השינוי הקיים, ומקווים כי "דן" תמשיך לפעול בכיוון זה. ארגוננו ימשיך ויעקוב אחרי תדירויות קווי המזלג וקווים נוספים כדי לשפר את השירות לנוסע.

לקריאת הדו"ח המפורט

לצפייה בדו"ח המעקב

11 תגובות

  1. מישהו

    השלב הבא זה לפעול כדי למנוע את פירוק מזלג 61 ואם אפשר גם להחזיר את המזלגות של 26, 42 ו-89. לפי דעתי לפחות את 26 אפשר להחזיר למסלול המקורי של ה-1.7 כשמהמסגר יש כבר את קו 173 שאיתו ניתן להתחבר ל-26/126 וכמובן להגיע ישירות לוולפסון(למרות שהתדירות ושעות הפעילות של 173 לא משהו).

    • neerilin

      בעצמך ענית על שאלת קו 26 בסוף 🙂
      הלוואי והיו מחזירים את המזלגות בצורה נורמלית ופותרים את בעיות הקישור בדרכים אחרות. אבל כמו שזה נראה, המתכננים רק פועלים בשיטת "נתקן משהו על חשבון משהו אחר" ובשיטת טלאי על טלאי כמו מקדמת דנא.

      • מישהו

        אז למה שלא תציעו את זה למשרד התחבורה? חוץ מזה, עוד דבר שמתסכל אותי זה קו 11 שהתדירות המתוכננת שלו לפברואר היא אחת ל-40 דקות ואף 45 דקות החל מ-5 בערב. נמאס כבר שנוגסים בתדירות של הקו הזה, מה גם ששום נסיעה מבוטלת לא מועברת לקו אחר. בתחילת הרפורמה לקו היו 46 נסיעות ועכשיו יש לו פחות מחצי מזה לכל כיוון.
        זה שערוריה ופשוט קמצנות מצידם של דן ומשרד התחבורה. חייבים כבר לארגן מחאה שתתמקד בנושא התחבורה הציבורית פשוט חייבים!!!

        • תחבורה בדרך שלנו

          תודה שהסבת את תשומת ליבנו. נעלה את הנושא הזה בפגישה הבאה מול משרד התחבורה. יש רושם ש"דן" רוצה להרוג את הקו הזה שלא פירסמו אותו ולא נתנו לו הזדמנות הולמת מאז תחילת הרפורמה.

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    תעשו טובה! שפרו את קו 11 לפחות בשעות הבוקר. אי אפשר להמתין בתחנה מעל 30 דקות לאוטובוס כי בין היתר, חלק מהנהגים בגיל מתקדם מאוד, נוסעים כמו ב"טיול שנתי".

    • neerilin

      אני מצטער לבשר לך, אבל מחודש פברואר, תרד תדירות הקו ל-40 דק' (החל מ7:00) בשני הכיוונים. ארגוננו כמובן מתנגד לכך, ואנחנו נפעל בנושא.

  3. קבל התראות כאשר מזכירים את הפוסט שלךאיך הורגים קו אוטובוס: הדוגמא של קו 11 וקו 8 בגבעת שמואל « ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל

  4. מישהו

    צריך לעשות משהו דומה גם עם הקווים 16 ו-204 בדרום ת"א. הם לא מוגדרים קווי מזלג אך יש להם מסלול משותף ארוך מאוד ורוב הנוסעים בקווים הללו הם כאלה ששני הקווים רלוונטיים להם. מבאס שמדובר בשני קווים עם תדירות טובה בעיקר 204 שביחד יש להם כמות נסיעות מטורפת בכל שעה ועדיין הם מגיעים ביחד אחרי זמן רב ורק כאשר מצטברים נוסעים רבים בתחנה. יש מקרים עוד יותר מרגיזים למשל כאשר מגיעים שני 204 + קו 16 לאחר רבע שעה המתנה, או שבדרך ההגנה מגיעים 16, 104 ו-204 יחד. כך נוצר מצב שכל הנוסעים נדחסים באוטובוס אחד בעוד שהאחרים חצי ריקים. בשעות השיא מילא, אך זה קורה גם בשעות הבוקר המוקדמות, ויותר מרגיז, בשעות הלילה כאשר הם מגיעים יחד כל 20 דק' במקום כל 10 דק' לסירוגין

התגובות סגורות