תפריט סגור

עושים סדר בדרום! הכל על רפורמת המחירים בתח"צ בדרום

רפורמת המחירים בתחבורה הציבורית – מהי? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן! בפוסטים הקודמים עסקנו ברפורמת תעריפים באזור גוש דן והמרכז וברפורמת המחירים בחיפה והצפון. פוסט זה יעסוק ברפורמת המחירים באזור באר שבע והדרום.
לאחר שנים רבות של תכנון, ישיבות ומכשולים טכנולוגיים, רגולטוריים ולוגיסטיים, רפורמת המחירים של משרד התחבורה אותה קידמה “תחבורה בדרך שלנו” במשך שנים בישיבות בכנסת ומול משרד התחבורה, יוצאת סוף סוף לדרך. אנו שמחים על כך שרבות מבקשותינו זכו לאוזן קשבת וייושמו במסגרת רפורמת המחירים הנוכחית ועל כך אין לנו אלא להודות לכל הנוגעים לעניין. ועכשיו לענייננו.

כל משתמש בתחבורה הציבורית בדרום יודע שהעסק מורכב ולא פשוט. אינספור כרטיסיות, ערך צבור, אין חופשי חודשי ביישובים רבים או בינהם או חופשי יומי. כרטיסיה של אגד תעבורה לא תכובד במטרופולין ולהיפך וכו' וכו'. אז ה-כ-ל הולך להשתנות, מהפכה של ממש. מוכנים?

ראשית, מהן גבולות רפורמת המחירים בדרום? ניתן לראות זאת בבירור במפת חלוקת הטבעות והאזורים שלהלן. הטבעת המרכזית היא באר שבע כאשר הגבולות הקיצוניים שייכים לטבעת השלישית. זה המקום לציין שלמרות שבמפה אשקלון ומצפה רמון אינן מופיעות, הן כלולות חלקית ברפורמת המחירים הנוכחית. לאשקלון ומצפה רמון אין טבעת או אזור אך יונהג מהן חופשי יומי, שבועי וחודשי לבאר שבע שיכלול אוטובוסים ורכבות. במפה המצורפת מופיעים האזורים לפי חלוקה לטבעות ולאזורים בכל טבעת. איזורים שאינם נמצאים בתוך טבעת על גבי המפה מלבד אשקלון ומצפה רמון והאיזור – אינם כלולים ברפורמת התעריפים. צר לנו על תושבי קרית גת, קרית מלאכי והאיזור אך נמשיך להילחם להרחבת רפורמת התעריפים לאיזורים אלו בפרט ולכל הארץ בכלל.
קרית גת ואשקלון מול מטרופולין באר שבע

אחרי שראינו את גבולות הרפורמה, נפשט עבורכם את המידע. רפורמת המחירים נועדה להקל על כולנו, על נוסעי התחבורה הציבורית, על נהגי האוטובוסים והקופאים בתחנות הרכבת. נוסעי התחבורה הציבורית ייהנו מפישוט כללי של מערכת התעריפים המאוד מסובכת והלא הוגנת לעתים שנהוגה כיום. בשלב הראשון, שיחל ב-1.1.2016 יחול שינוי דרסטי בכרטיסים התקופתיים (חופשי יומי, חופשי שבועי וחופשי חודשי). ראשית, כל הכרטיסים התקופתיים יהיו משולבים ומשותפים בכל אמצעי התחבורה. כך לדוגמא, יונהג חופשי יומי בבאר שבע שיכובד לא רק במטרודן אלא גם במטרופולין, אגד ואגד תעבורה (בהמשך תוחלף על ידי דן בדרום), אך רק בקווים המבצעים שירות עירוני בבאר שבע. כמו כן, החופשי יומי יהיה תקף גם ברכבת ישראל (לנסיעה בין שתי תחנות הרכבת) בעלות של 11 ש”ח. גם כרטיסי החופשי שבועי והחופשי חודשי יכובדו בכל המפעילות וברכבת ישראל. כרטיסי חופשי יומי יונהגו גם בערים נוספות וכן גם בין ערים. דוגמה נוספת היא חופשי חודשי בין שדרות והאזור לבאר שבע, כיום חופשי חודשי כזה קיים רק ברכבת ישראל בעלות של 368 ש"ח. החל מ – 1.1.16 החופשי חודשי יכלול אוטובוסים ורכבות בעלות של 310 ₪ ויאפשר נסיעה גם לאזורים אחרים מלבד באר שבע, כפי שמפורט במפות ובטבלה שבסוף פוסט זה. שימו לב כי במפות ובטבלה שבהמשך מפורטים כרטיסים שמשולבים עם באר שבע בלבד, קיימים עוד כרטיסים (יומי/שבועי/חודשי) לנסיעה בתוך האזורים ו/או טבעות שאינם קשורים לבאר שבע אך הם אינם מובאים כאן עקב חוסר בנתונים. חידוש נוסף הוא כרטיס חופשי שבועי. נוסעים לקורס הנמשך שבוע? חופשי שבועי! מידע נוסף ומלא על היישובים הנכללים בכרטיסי החופשי יומי, שבועי וחודשי כולל תעריפים ורשימת יישובים מופיע בטבלאות בסוף הפוסט.

השלב השני של רפורמת התעריפים יחל ברבעון השני של שנת 2016, הוא יכלול מעבר לערך צבור במקום כרטיסיות והלוך ושוב, גם ברכבת ישראל. ערך צבור משמש כמו כרטיס אשראי נטען. טוענים בו סכום כסף (אפשר כיום גם לטעון מהבית או מהסמארטפון), מקבלים תוספת כספית על סכום הטעינה המגלמת את ההנחה לה זכאי הנוסע ופשוט נוסעים. המטרה הסופית הוא יצירת חוזה אחד לכל המדינה ולכל המפעילים, בדיוק כמו כרטיס אשראי המשמש לקניות בכל עסק.

עם יישום שלבי רפורמת התעריפים, הנסיעה בתחבורה הציבורית תהיה מהירה יותר. לא עוד התעסקות עם סכום כסף הכולל שקלים ואגורות אלא טעינת סכומי כסף קבועים של 30,50,100,200 ש”ח. בנוסף, זמן טעינת סכום הכסף בעמדות הטעינה ואצל הנהגים יהיה קצר יותר, מה שיאפשר קליטת נוסעים באופן מהיר יותר. כמו כן, נוסעים שיבחרו לטעון סכומי כסף גדולים, עליהם הם מקבלים תוספת שיכולה להיות כפולה מסכום הטעינה (פרופיל אזרח וותיק ופרופיל סטודנט מורחב מקנים תוספת כפולה מסכום הטעינה), יימנעו מטעינות רבות אצל הנהג ובכך יתרמו לקליטת נוסעים מהירה = נסיעה מהירה יותר. בשורת התחתונה, רפורמת המחירים תוכננה טוב ובסופו של דבר היא תיטיב עם רובנו (אם כי כמו בכל דבר, יהיו מן הסתם כאלה שיפסידו מהרפורמה) ובעיקר תפשט את התהליך עבור כולנו כך שכל מי שאינו מבין בתחבורה ציבורית יבין את מבנה התעריפים החדש.

בטבלאות הבאות מופיעה רשימת היישובים הכלולים בכל חוזה ועלות כל חוזה (חופשי יומי/שבועי/חודשי). כאמור,חוזים אלו תקפים בכל אמצעי התחבורה הציבורית הפעילים באזור הכלול בחוזה.

בואו לדון ברפורמת המחירים בתחבורה הציבורית בדף הפייסבוק של ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל

הכול על רפורמת המחירים בתחבורה הציבורית בגוש דן והמרכז

גם הצפון ברפורמת התעריפים – כל הפרטים כאן

 

אזור מצפה רמון ואילת ביחס לבאר שבע

4 תגובות

  1. עופר לביא

    שלום, לפי הרפורמה נסיעה+ רכבת, ואם יש אנשים אשר לא נוסעים ברכבת למה צריכים לשלם יותר?
    ומדוע שלו יעשו לילדים חצי מחיר על חודשי חופשי.

  2. יצחק קילקר

    שלום רב,
    רציתי לדעת האם יש מחירים שונים לסטודנטים בעיקר עבור חופשי יומי באר שבע שעלותו היא 11 ש"ח.

    תודה

  3. צליל

    השלב הבא: תשלום בכרטיס אשראי באוטובוסים והתעסקות של הנהג בנסיעה בלבד ולא בכסף.

    • תחבורה בדרך שלנו

      זה כבר בדרך. יש כבר אפשרות להטעין רב-קו בכרטיס אשראי בקו 1/189 בגוש דן, ברכבת הקלה ובמטרוניות. יש גם אפשרות להטעין רב-קו באמצעות אפליקציית הופ און. יותר ויותר אוטובוסים עירוניים מאפשרים כניסה מכל הדלתות. מסתמן שבמכרז פתח תקווה-ראש העין ובמכרזים שלאחריו יהיו ולידטורים לעלייה מהדלת האחורית ברוב הקווים. אנחנו בדרך הנכונה.

התגובות סגורות